Esdal College Emmen

Na een intensieve en langdurige voorbereiding is er in de zomervakantie van 2012 een compleet nieuwe bèta-vleugel gerealiseerd. Voorheen waren de bètalokalen op de zelfde verdieping gesitueerd, maar er was al langere tijd binnen de sectie een wens om beschikking te hebben over een modern science-lab. Hoe het science-lab en aangrenzende lokalen eruit moesten zien was nog niet duidelijk, ook moest er bouwkundig het nodige aangepast worden om dit voor elkaar te krijgen.

De ruimte zelf is nauwelijks groter geworden, maar door een efficiënte indeling van de ruimte en inrichting is het gelukt om een groot science-lab te genereren. De toa-ruimte is ingedeeld in het science-lab, maar is deels gescheiden door een grote glaswand. Het lab vormt de spil van de vleugel, alle toa`s werken samen en hebben goed zicht op wat er in het lab gebeurd. Ongeveer 50 leerlingen kunnen tegelijkertijd in de ruimte werken.

Het plan is tot stand gekomen middels constructief overleg tussen het Esdal college en S+B. We hadden de mogelijkheid om de ruimte naar wens in te delen. Door het verplaatsten van een aantal muren kon er een zo gebruiksvriendelijkst mogelijke indeling worden ontworpen. De aangrenzende lokalen zijn via het science-lab en toa-ruimte gemakkelijk te bereiken. De toa`s kunnen vanuit de voorbereidingsruimte, het lab en de lokalen op een efficiënte manier bedienen.