Gemeentelijk Gymnasium Arnhem

Het Stedelijk Gymnasium Arnhem heeft een prachtige school, het betreft een oud monumentaal gebouw. Dit gegeven neemt qua inrichting echter wel extra beperkingen met zich mee, zo mochten de wanden niet verplaatst worden. Om toch kastruimte te generen heeft S+B de bestaande wanden gebruikt en er kasten ingebouwd, door vitrinekasten toe te passen welke aan beide zijden van glas zijn voorzien wordt zowel kastruimte als ramen benut.

De lokalen zijn op originele wijze ingericht met als doel het geven van theorielessen als praktijk. Zo treffen we bijvoorbeeld in een biologielokaal een inrichting aan als een menselijk ribbenkast, de ovaalvormige tafels gemonteerd tegen de wand doen hierop lijken. De leerlingen kunnen met een theoriesessie naar het lokaal kijken en met een praktijkles de leerlingen in groepvorm zitten.

Ook de overige lokalen zijn op innovatieve en gebruiksvriendelijke wijze ingericht met een practicumplein in het midden van de ruimte. Aansluitend bevind zich de toa-ruimte waar de chemicaliën zijn opgeslagen. De toa-ruimte is o.a. uitgerust met een grote Corian voorbereidingstafel enkele zuurkasten en veel kastruimte.

Samen met de school is er goed nagedacht over het toepassen van bladmateriaal, zo is er bijvoorbeeld in de biologielokalen gekozen voor Volkern Trespa Athlon en in de scheikunde lokalen voor Corian. Omdat er in de scheikunde lokalen met chemicaliën en gasproeven wordt gewerkt is er gekozen voor het bladmateriaal Corian. Corian heeft als groot voordeel dat het een massief product is dat naadloos wordt verwerkt en ten alle tijden schoon te houden en indien nodig te herstellen is.

Toegepaste producten

Ecoline zuurkast

Een zuurkast die bij een relatief lage afzuigcapaciteit toch optimale bescherming biedt aan zijn gebruikers. Dat is de Ecoline zuurkast. Hij is niet alleen als beste getest; de media- en elektra-aansluitingen kunnen bovendien geheel naar wens van de gebruiker bevestigd worden. Het automatische schuifraam is optioneel.

Practicumkruk

De handige, kleine hekkensluiter van S+B's practicuminterieurprogramma, die precies onder de diverse tafelsystemen past. Hierdoor vormt de kruk bij staand werk geen onveilig obstakel. De krukken zijn stapelbaar en worden in twee verschillende hoogtes geleverd: voor zit- en statafels.

Tassenkast

Ruim twee meter hoge, praktische opbergkast voor de overzichtelijke opslag van ten minste 15 schooltassen. Ideale oplossing om het vloeroppervlak van het practicumlokaal vrij te houden van rondslingerende obstakels. De schooltassenkast levert een simpele, maar nuttige bijdrage aan een veilig en overzichtelijk binask-lokaal.

Kastenwand

Bijzonder compleet programma van diverse kastenwandsystemen. Opgebouwd uit afsluitbare boven-, onder- en middenkasten, vitrinekasten, apothekerskasten, (gecertificeerde) veiligheidskasten, ladekasten, etc. Met of zonder legborden en uitschuifbare lades. De kasten zijn geschikt voor de meest uiteenlopende soorten opslag, waaronder glaswerk, instrumenten en chemicaliën. Met de bovenkasten kunt u een kast samenstellen tot maar liefst 2900 mm hoogte. Door middel van een bovenaftimmering kan S+B de kastopstelling stofvrij aansluiten op het plafond.

Wandtafel

Een praktische oplossing wanneer binnen (een deel van) het interieurplan geen behoefte bestaat aan verplaatsbare kasten, maar er wel veel bergruimte nodig is. De onderkasten vormen de dragende constructie voor de werkbladen en bieden daardoor extra veel bergruimte. Dit plintsysteem stelt geen eisen aan de vloer- en wandconstructie. De zitnissen kan S+B tot op vloerniveau met panelen afwerken. Ook mogelijk met jukkensysteem.

Leerlingentafel

Robuuste, speciaal voor klassikaal onderwijs bedoelde schooltafel. Is door zijn geringe gewicht eenvoudig verplaatsbaar, waardoor talloze inrichtingsvarianten mogelijk zijn. Samen met onze Servicetower vormt de Leerlingentafel een strakke eenheid. De wasbakken en media-aansluitingen van de Servicetower zijn volledig geïntegreerd in de werkbladen, die in het superieure Corian® of het economische Trespa zijn uitgevoerd - evenals de werkbladen van de Leerlingentafels. Een vertrouwd en economisch interieuralternatief.

Lerarentafel

Compleet uitgevoerde werktafel. Standaard voorzien van diverse mediavoorzieningen, zoals een koudwaterkraan, gaskraan met dubbele uitloop en ingebouwde contactdozen. De volledig geïntegreerde spoelbak kan S+B aan de linker- of rechterzijde van het werkblad aanbrengen. Het werkblad voeren wij naar keuze uit in volkern Trespa of Corian®.
« Terug naar producten