Olympus College Arnhem

In de kerstvakantie van 2010 heeft S+B voor het Olympus College te Arnhem de inrichting van een viertal BiNaSk lokalen en een groot science-lab met geïntegreerde toa-ruimte gerealiseerd. De lokalen zijn uitgerust met een systeemplafond waar alle appendages in verwerkt zitten zoals gaskranen, elektra dozen en aansluitpunten voor zwakstroom. Hiermee zijn de lokalen inzetbaar voor theorie als praktijk. Het sciencelab wordt gebruikt als een klas of meerdere klassen veel praktijk gaat uitoefenen.

Met een kleine afvaardiging van de sectie bèta is intensief gesproken over de inrichting van de ruimten. De ruimte is gerealiseerd op de begane grond waar voorheen de bibliotheek was gevestigd. Hierdoor moest er ook bouwkundig veel veranderd worden, er was bijvoorbeeld geen gas en water aanwezig. Om alles in betrekkelijk korte tijd goed te laten verlopen heeft onze projectleider intensief contact gehouden met alle partijen en advies gegeven zodat de deadline gehaald is.

De geïntegreerde toa-ruimte in het sciencelab heeft middels een uitgifte-balie gemakkelijk overzicht op de leerlingen in het lab. De Toa, Joost Gelissen, merkt dat er meer leerlingen met veel enthousiasme zelfstandig praktijk doen, voorheen was het nauwelijks mogelijk leerlingen zelfstandig iets te laten uitvoeren.Ook de overzichtelijke werkplekken van de toa`s ervaart hij als zeer positief en voelt zich meer als ooit betrokken in het geheel.

Toegepaste producten

Wandtafel plint

Zijn verschuifbare onderkasten niet noodzakelijk in uw laboratorium, maar wilt u wel graag extra veel bergruimte? Dan biedt het plintsysteem uitkomst. De onderkasten vormen de ondersteuningsconstructie van de werkbladen en hebben daardoor een groter intern volume. Bovendien stelt het systeem geen specifieke eisen aan de vloer en de wandconstructie. Zitruimtes kan S+B afgewerken met panelen tot op de vloer, waardoor er één geheel ontstaat dat makkelijk te reinigen is. De plinten kitten wij vloeistofdicht af op de vloer.

Eilandtafel plint

Uitgebreid en populair programma van eenvoudig te installeren, self supporting kasten en tafels. De kasten vormen het dragend deel voor de tafelbladen. Het plintsysteem stelt weinig eisen aan de bouwkundige staat van de werkruimte en heeft veel praktische opbergmogelijkheden. Daarnaast is het aantrekkelijk geprijsd, waardoor S+B dit systeem in veel laboratoria toepast. Door zitnissen te ingreren, creëren we bovendien zitwerkplekken.

Practicumkruk

De handige, kleine hekkensluiter van S+B's practicuminterieurprogramma, die precies onder de diverse tafelsystemen past. Hierdoor vormt de kruk bij staand werk geen onveilig obstakel. De krukken zijn stapelbaar en worden in twee verschillende hoogtes geleverd: voor zit- en statafels.

Tassenkast

Ruim twee meter hoge, praktische opbergkast voor de overzichtelijke opslag van ten minste 15 schooltassen. Ideale oplossing om het vloeroppervlak van het practicumlokaal vrij te houden van rondslingerende obstakels. De schooltassenkast levert een simpele, maar nuttige bijdrage aan een veilig en overzichtelijk binask-lokaal.

Kastenwand

Bijzonder compleet programma van diverse kastenwandsystemen. Opgebouwd uit afsluitbare boven-, onder- en middenkasten, vitrinekasten, apothekerskasten, (gecertificeerde) veiligheidskasten, ladekasten, etc. Met of zonder legborden en uitschuifbare lades. De kasten zijn geschikt voor de meest uiteenlopende soorten opslag, waaronder glaswerk, instrumenten en chemicaliën. Met de bovenkasten kunt u een kast samenstellen tot maar liefst 2900 mm hoogte. Door middel van een bovenaftimmering kan S+B de kastopstelling stofvrij aansluiten op het plafond.

Leerlingentafel

Robuuste, speciaal voor klassikaal onderwijs bedoelde schooltafel. Is door zijn geringe gewicht eenvoudig verplaatsbaar, waardoor talloze inrichtingsvarianten mogelijk zijn. Samen met onze Servicetower vormt de Leerlingentafel een strakke eenheid. De wasbakken en media-aansluitingen van de Servicetower zijn volledig geïntegreerd in de werkbladen, die in het superieure Corian® of het economische Trespa zijn uitgevoerd - evenals de werkbladen van de Leerlingentafels. Een vertrouwd en economisch interieuralternatief.

Lerarentafel

Compleet uitgevoerde werktafel. Standaard voorzien van diverse mediavoorzieningen, zoals een koudwaterkraan, gaskraan met dubbele uitloop en ingebouwde contactdozen. De volledig geïntegreerde spoelbak kan S+B aan de linker- of rechterzijde van het werkblad aanbrengen. Het werkblad voeren wij naar keuze uit in volkern Trespa of Corian®.

Ecoline

Efficiënte en veilige zuurkast in twee verschillende luchttoevoeruitvoeringen: met bypass-opening of met een gesloten front. De schuifraamconstructie zorgt voor een optimale, veilige toegankelijkheid. De standaard aangebrachte blad- en stijlspoilers garanderen een constante luchtstroom, die ongewenste wervelingen onderdrukt. De zuurkasten zorgen voor een aanzienlijke besparing op de energiekosten en zijn getest volgens EN 14175 deel 1-3.
« Terug naar producten